Een goede klassiek homeopatische behandeling is in veel situaties mogelijk. Voorbeelden van veel voorkomende klachten die goed kunnen worden behandeld zijn hoofdpijn, migraine, spier- en gewrichtsklachten, menstruatiestoornissen, klachten tijdens de overgang, eczeem, allergie, hooikoorts, buikklachten, aambeien,  longproblemen en lage weerstand.
Ook psychische klachten zoals, depressie, verlegenheid, angsten en trauma’s kunnen goed homeopatisch worden behandeld.

Kleine kinderen kunnen zeer gebaat zijn bij een homeopatische behandeling, denk aan problemen met de voeding, verminderde weerstand, middenoorontsteking, chronische verkoudheid, groei- en ontwikkelingsstoornissen, slaapproblemen.
Ook jongeren met fysieke of psychische problemen tijdens de pubertijd kunnen goed behandeld worden, mits zij aan de behandeling willen meewerken.
Zwangere vrouwen met klachten kunnen ook behandeld worden, maar ook vrouwen die juist niet zwanger kunnen worden, terwijl er geen oorzaak te vinden is.

Eigenlijk zijn er geen klachten die ik uitsluit om te behandelen, maar bij ernstige lichamelijke of psychische klachten verwacht ik wel dat iemand ook bij een arts onder controle is. Ook als iemand veel medicatie gebruikt kan ik gaan behandelen en als iemand na verloop van tijd zich beter gaat voelen kan er altijd, in samenspraak met de behandelend arts, besloten worden om de medicatie te verminderen.
Afhankelijk van de ernst van de ziekte zal genezing niet altijd mogelijk zijn, maar iemand kan zich door de homeopatische behandeling dan zo goed mogelijk voelen.
Welke klachten kun je met homeopathie behandelen?
Praktijk voor Klassieke Homeopathie
Irma Jongkind
Amersfoort
Apis
Chamomilla